Vet eten is niet ongezond. Wetenschappers zijn het er over eens dat er absoluut geen verband is tussen het eten van verzadigd vet en een verhoogd cholesterol of het krijgen van hart en vaatziekten. De adviezen om te minderen op (verzadigd) vet kloppen dus niet en leiden juist af van de echte boosdoeners die stilletjes en ongestoord steeds meer slachtoffers maken: de koolhydraten. Hoe kon dit gebeuren?

Een frauderende wetenschapper
Het idee dat verzadigd vet slecht zou zijn voor hart en vaten is gelanceerd in 1955 door wetenschapper Ancel Keys. Hij publiceerde een onderzoek dat aantoonde dat veel verzadigd eten de kans hart- en vaatziekten verhoogde. Maar hij gebruikte hiervoor gegevens van 7 landen, terwijl hij gegevens van 22 landen had. De gegevens van de overige landen lieten juist iets heel anders zien, maar dat paste niet in zijn conclusie en die gegevens heeft hij daarom gewoon weggelaten. Een frauderende wetenschapper dus.

Lees verder https://thenewfood.nl/waarom-denken-we-toch-dat-vet-ongezond-is/