Kunnen omega 3 vetzuren de ziekte van Alzheimer helpen voorkomen?

Laatste reactie 19/11/2018 10:01 door Harm
· Markeren als ongelezen
Harm Van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
Brain SPECT beeldvorming toont mogelijk verband.

Volgens een nieuw rapport in Journal of Alzheimer's Disease toont neuroimaging, bij mensen met een hoger omega-3 niveau, een verhoogde bloedstroom in de regio's van de hersenen die instaan voor het geheugen en leren.

De incidentie van de ziekte van Alzheimer (AD) zal naar verwachting verdrievoudigen in de komende decennia en er is nog geen genezing gevonden. Onlangs is belangstelling voor dieetbenaderingen, voor preventie van cognitieve achteruitgang, toegenomen. In het bijzonder hebben omega-3 vetzuren de werking van anti-amyloïde, anti-tau en anti-inflammatoire in de hersenen van dieren aangetoond. In een nieuw artikel dat is gepubliceerd in het Journal of Alzheimer's Disease, schrijven de onderzoekers dat zij, bij patiënten met hoge omega-3 niveaus, vastgesteld hebben dat de bloedstroom in specifieke gebieden van de hersenen toeneemt.

"Deze studie is een belangrijk vooruitgang in het aantonen van de waarde van voedingsinterventie voor de gezondheid van de hersenen door gebruik te maken van de nieuwste hersenbeelden technieken,” aldus George Perry, promovendus, decaan en professor biologie aan de Universiteit van Texas in San Antonio en hoofdauteur van Journal of Alzheimer's Disease.

‘Single photon emission computed tomography’ of SPECT, kan bloed perfusie in de hersenen meten. Beelden die worden verkregen van onderwerpen die verschillende cognitieve taken uitvoeren laten een hogere bloedstroom zien in specifieke hersengebieden. Toen deze beelden werden vergeleken met de omega-3 index, een maat van de bloedconcentratie van twee omega-3 vetzuren, eicosapentaeenzuur (EPA) en docosahexaeenzuur (DHA), vonden de onderzoekers een statistisch significante correlatie tussen een hogere bloedstroom en hogere bloedconcentratie van twee omega-3 vetzuren. Daarnaast evalueerden zij de neuropsychologische functies van de proefpersonen en constateerden zij, met behulp van een gestandaardiseerde testbatterij (WebNeuro), dat omega-3 niveaus ook gecorreleerd zijn met verschillende psychologische gevoelens .

Deze studie kwam uit een willekeurige steekproef van 166 patiënten uit een psychiatrische kliniek waarvan omega-3 index resultaten beschikbaar waren. De deelnemers werden gecategoriseerd in twee groepen van hogere EPA + DHA concentraties (> 50ste percentiel) en lagere concentraties (
Harm Van Wijk 1 jaar geleden geplaatst
In het algemeen blijkt dat de studie positieve relaties heeft gevonden tussen omega-3 EPA + DHA status, hersenperfusie en -cognitie. Hoofdauteur Daniel G. Amen, MD, van Amen Clinics Inc., Costa Mesa, CA, voegt hieraan toe: "Dit is een zeer belangrijke vaststelling omdat een correlatie gevonden is tussen lagere omega-3 vetzuurniveaus en verminderde bloedstroom van de hersenen in regio's die belangrijk zijn voor het leren, geheugen, depressie en dementie. "

Mede-auteur William S. Harris, PhD, Universiteit van South Dakota School of Medicine. Vermillion, SD, ziet het als volgt: "Hoewel we aanzienlijk bewijs hebben dat omega-3-niveaus geassocieerd zijn met een betere gezondheid van hart- en bloedvaten, wordt de rol van de visolie-vetzuren in de geestelijke gezondheid en de hersenfysiologie pas heel recent onderzocht. Verdere studie stelt de deur open naar de mogelijkheid dat relatief eenvoudige dieetveranderingen onze cognitieve functie positief kunnen beïnvloeden. "

Vertaling: Andre Teirlinck
Harm Van Wijk 2 maanden geleden geplaatst
Ontsteking en dementie zijn verbonden in een nieuwe studie. Naarmate de bevolking gestaag ouder wordt, neemt het aantal mensen met dementie toe. In 2006 hadden 26,6 miljoen mensen wereldwijd de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. In 2050 zal dat aantal naar verwachting verviervoudigen.2 nov. 2017
Kan een ontsteking dementie voorspellen? - Medisch nieuws vandaag

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319938.php

Nieuw gepubliceerd onderzoek concludeert dat een ontsteking in onze jaren 40 en 50 mogelijk te maken heeft met een toename van hersenkraken decennia later. De band tussen ontsteking en dementie wordt sterker.
Oudere volwassene met dementie
Ontsteking en dementie zijn verbonden in een nieuwe studie.
Naarmate de bevolking gestaag ouder wordt, neemt het aantal mensen met dementie toe. In 2006 hadden 26,6 miljoen mensen wereldwijd de ziekte van Alzheimer, de meest voorkomende vorm van dementie. In 2050 zal dat cijfer naar verwachting verviervoudigen. Om dat in perspectief te plaatsen, komt dat overeen met 1 op de 85 mensen.

Er zijn momenteel medicijnen beschikbaar om dementie te behandelen, maar ze kunnen alleen de symptomen verminderen. Er is geen medicijn.

Een van de grootste problemen voor onderzoekers is dat dementie vele jaren in beslag neemt en dat er tijdens deze ontwikkelingsfase vaak weinig of geen symptomen zijn. Dit betekent dat dementie bijna altijd wordt gepakt in een vergevorderd stadium. Het is daarom moeilijk om achteruit te werken om de exacte oorzaken te begrijpen.

Bepaalde risicofactoren zijn bekend - bijvoorbeeld individuen met één kopie van het apolipoproteïne E (ApoE) e4-gen hebben een verhoogd risico op de ziekte van Alzheimer, evenals mensen die roken en mensen met hoge bloeddruk en diabetes - maar deze niet geef het volledige beeld.
Harm Van Wijk 3 weken geleden geplaatst
Omega 3 en 6 zijn essentiële vetzuren en dat betekent dat wij deze niet zelf kunnen produceren en daarom uit voeding moeten halen.

Omega 3 is een ontstekingsremmer en omega 6 maakt ons juist gevoelig voor ontstekingen.

Door onze huidige voeding hebben de meeste mensen veel teveel omega 6 en veel te weinig omega 3 waardoor we dus hypergevoelig zijn voor ontstekingen en zogenaamde laaggradige ontstekingen krijgen. Deze ontstekingen kunnen we wel meten maar we voelen er doorgaans niets van.

Ons hele lichaam is opgebouwd uit cellen en deze chronische ontstekingen zorgen ervoor dat onze celwanden verharden en minder doorlaatbaar worden. Op deze manier komen voedingsstoffen slecht (of niet) in onze cellen en worden afvalstoffen slecht (of niet) afgevoerd.

Een juiste balans tussen omega 3 & 6 zorgt dan ook voor de basis van onze gezondheid.

Steeds meer wetenschappers zijn van mening dat laaggradige ontstekingen de basis zijn voor veel ellende en dan kun je zelf invullen wat dat voor onze gezondheid kan betekenen wanneer we deze zogenaamde (chronische) ontstekingen aan gaan pakken....

Verder hebben we tot 90% tekort aan polyfinolen en deze voegen we toe door gebruik te maken van een speciale hoogwaardige soort olijfolie van voor een eerste persing. Deze is dus niet te koop in flessen in de supermarkt. Omega 9 is afkomstig uit olijfolie en ons lichaam kan dit zelf produceren maar de polyfinolen die daarin zitten kunnen we niet zelf produceren. Deze zorgen voor bescherming van ons lichaam en zijn dus ook noodzakelijk!

Kort samengevat:

Laaggradige ontstekingen zorgen ervoor dat onze celwanden verharden en minder doorlaatbaar worden waardoor de opname van voedingsstoffen en afvoer van afvalstoffen niet (goed genoeg) functioneert.

Dit aangevuld met de tekorten aan polyfinolen zorgt ervoor dat het weefsel tussen de cellen aangetast wordt.

Om deze tekorten aan te vullen gebruiken we de BalanceOil waarin ook nog vitamine D3 toegevoegd is (komen we ook bijna allemaal tekort)

Om de werking van de BalanceOil inzichtelijk te maken en te bewijzen dat het 100% zeker werkt hebben we een zogenaamd meten is weten traject waarbij we middels een eenvoudige vingerprik test thuis een testje kunnen doen. Deze word geanalyseerd in een onafhankelijk lab bij Vitas in Oslo (Noorwegen) en op deze manier weet je vooraf wat de huidige situatie is en of je in de gevarenzone zit.

Zodra de test gedaan is kun je beginnen met de dagelijkse inname van de vloeibare BalanceOil en na 4 maanden kunnen we een tweede zuivere meting doen en zien we zwart op wit de resultaten van het gebruik van de BalanceOil.

95% van alle mensen zit bij een eerste test in de gevarenzone en daarbij dus ook de mensen die al een omega 3 supplement gebruiken. Na 120 dagen is 95% daarvan alweer volledig in balans na gebruik van de BalanceOil.

Wanneer je bij een eerste test wel tot de 5% van de mensen behoort die in balans zijn hebben we een geld terug beleid en kunt u de overige producten terug sturen en uw geld terug krijgen indien gewenst.

U heeft dus geen enkel risico want gezond is geld terug en wanneer nu blijkt dat ook u in de gevarenzone zit, ben dan maar blij dat u een test gedaan heeft en dat de oplossing heel simpel is. 

Kijk voor meer informatie op https://tryzinzino.com/2004717799
Neem deel aan dit gesprek:
Je moet ingelogd zijn om mee te kunnen praten.
Topic gestart 26 May 2017 om 16:49
Aantal lezers 8
Aantal reacties 4