De wereldwijde markt voor dit spul wordt gerekend op $ 13 miljard per jaar (1), en in sommige delen van de wereld is visolie bijna een religie. Scandawegianen drinken bijvoorbeeld Møllers Tran van geboorte tot het graf en beschouwen het als een sacrament. Maar waarom doen ze dat? Niet alleen zijn Møllers Tran en de andere visoliën volkomen walgelijk, ze zijn ook volkomen ondoeltreffend.

Visolie heeft misschien een talismanische waarde en kan je angsten binden (het heeft enig effect bij het verlichten van depressieve toestanden), maar dat is alles. Als je visolie neemt om hartaanvallen, dementie of beroertes af te weren, ben je niet beter dan de middeleeuwse man (of vrouw) die een splinter van het ware kruis of een botfragment van een of andere heilige met zich meedraagt van boze geesten.

Waaruit bestaat het kwaad vandaag? Bekijk de supplementenhandel. Gewetenloze bedrijven gieten rivieren van onschuldige vis door gigantische mangels, persen de olie uit en tikken deze rotzooi op tot onoplettende klanten, ook al weten ze (de bedrijven) dat hun producten nutteloos zijn. In dat proces hooien ze elk jaar 20 - 25 miljoen ton vette vis op, halen ze af bij mariene ecosystemen, dragen ze bij tot de uitputting van de mondiale visbestanden en geven ze hun onwaardige producten af ​​als gezondheidsbeschermend.

De Cochrane-samenwerking bracht onlangs een meta-analyse uit om te bepalen of omega-3-supplementen het risico op coronaire hartziekten al dan niet verminderden. Na vergelijking van 79 onderzoeken met 112.059 mensen, konden de onderzoekers 'weinig of geen verschil vinden in het risico op cardiovasculaire gebeurtenissen, coronaire hartdoden, coronaire hartaandoeningen, beroerte of hartonregelmatigheden'. (2)

Nog recenter vond de VITAL-studie - een groot prospectief, gerandomiseerd en placebo-gecontroleerd klinisch onderzoek - dat bij een populatie van 26.000 volwassenen, gedurende 5 jaar 1 gram visolie / dag toegediend, er geen vermindering van hartaandoeningen of kanker was ( 3).

Het eten van vette vis wordt echter consequent geassocieerd met betere gezondheidsresultaten. Een analyse van 20 onderzoeken met honderdduizenden deelnemers wees uit dat het eten van ongeveer één tot twee porties van 3-ounce vette vis per week - zalm, haring, makreel, ansjovis of sardines - het risico op sterven aan hartziekten met 36 procent vermindert (4)

Wat is er mis met deze foto?

Welnu, de VITAL-studie heeft enkele ernstige problemen. De documenten maten de omega 3-index in plasma, maar bepaalden niet bizar de omega-3-index in celmembranen, of celmembraan 6: 3-verhoudingen, die beide nauwkeuriger richtlijnen zijn voor het feit of u de vetzuren naar de sites brengt waar ze echt werken.

We weten daarom niet welke invloed de visolie had op de samenstelling van het celmembraan, de proximale fase van de ontsteking en de peri-cellulaire ontsteking. Maar dat maakt niet uit, omdat ze de verkeerde dosis hadden gekregen, zo verkeerd dat ze geen therapeutische 6: 3-verhoudingen in de celmembranen hadden kunnen produceren, zelfs als ze dat hadden gewild!

Ervan uitgaande dat het gemiddelde lichaamsgewicht van de proefpersonen ongeveer 80 kg (5) was, zou 8,5 g standaard 32% visolie zijn genomen om de celmembraan 6: 3-verhouding onder 5 (6) te brengen, een aanbevolen verhouding voor bijvoorbeeld door de Noordse ministers van volksgezondheid (7). Maar de documenten die de VITAL-test ontwierpen, gebruikten een dosis van 1 gram / dag van 84% visolie alleen omdat het de door de American Heart Association aanbevolen dosis voor cardio-bescherming (8) was, waarvan werd aangetoond dat het heilzaam was en minimale bijwerkingen had effecten in een secundaire preventiepopulatie (9). Dat is slechts 30% van de farmacologisch geschikte dosis !!

Dit lijken me erg ernstige problemen, maar ze zijn niet het grootste probleem. De echte fout in dit document was volgens mij dat de interventie ten onrechte was opgezet en verkeerd was geformuleerd ..

De interventie, het medicijn (!) Omacor, was pure omega-3 visolie gestabiliseerd met 4 mg d-alfa-tocoferol.

Vitamine E is vrijwel zeker de verkeerde antioxidant voor omega 3-lange keten. Het is vrij hopeloos om ze te beschermen tegen oxidatieve stress (10), en onder bepaalde omstandigheden wordt het een pro-oxidant. Dit is waarschijnlijk de reden waarom vitamine E NIET de door de natuur gekozen antioxidant is om omega-3-HUFA's te beschermen. De keuze van de natuur is phlorotannin, een in lipiden oplosbaar polyfenol dat de door zeewier zo geproduceerde omega 3's zo goed beschermt dat het de vis beschermde (11). Phlorotannin hecht nauwgezet aan de omega 3-vetzuren en werkt zo effectief als een chaperone dat het met hen van de zeealgen door het krill, pelagische vissen, grotere vissen, zeezoogdieren reist en ze veilig helemaal naar het toproofdier brengt (dwz wij) wanneer we walvis of vis eten.

Het lipide-oplosbare polyfenol werkt ook als een chaperonne in het lichaam. Als u Balance-olie inneemt, bevatten de lipide-oplosbare oliepolyfenolen de omega-3's die we veilig door de darm, de portale circulatie, de lever en de bloedbaan slikken voordat ze in de membranen van de cellen in onze perifere weefsels worden afgezet.

Wanneer het polyfenol in onze perifere weefsels terechtkomt, trekt het een tweede hoed aan en wordt het een krachtig ontstekingsremmend middel met acties die een aanvulling vormen op die van de omega 3 (dwz 12, 13, 14).

Om terug te gaan naar de massale VITAL-proef, werpt dit weer een nieuwe rode vlag op. Als u naar het proefontwerp kijkt, zult u zien dat ze voor hun placebo-olijfolie hebben gebruikt! Omdat olijfolie de ontstekingsremmende polyfenolen bevat, was dit misschien helemaal geen echte placebo; en als de olijfolie wel beschermende effecten zou hebben, hoe gering ook, dan zouden deze eventuele beschermende effecten die de kleine dosis visolie anders had kunnen hebben, tot een minimum hebben beperkt of zelfs hebben weggenomen. Ik geloof dat de proefontwerpers een betere kans hadden op een positief resultaat als ze hun visoliecapsule EN de olijfoliecapsule samen hadden gegeven aan hun slachtoffers.

De Omacor zou een prima placebo hebben gemaakt.

Visolie werkt niet goed, omdat de visolie-industrie de polyfenolen uit de visolie haalt en naakt, bibberend en kwetsbaar achterlaat.

Balance oil voegt de polyfenolen weer toe en dat is waarom het werkt, en buitengewoon effectief, zoals zovelen van ons hebben gezien in vrienden, gezinnen en onszelf.

Zijn deze artsen opzettelijk bezig om het farmaconutitional tij tegen te houden met hun belachelijke proefontwerpen - of ben ik het gewoon?

Er is nog een bewijs dat ik niet kan weglaten, en dat is de REDUCE-IT-studie. Dit kreeg onlangs veel publiciteit toen de auteurs een significante vermindering van hartaanvallen verklaarden bij patiënten die Vascepa kregen, een farmaceutisch product dat een fractie van visolie bevat, genaamd Icosapent Ethyl, of EPA, zonder het DHA (15).

In deze studie verminderde Vascepa de incidentie van ernstige ongewenste cardiovasculaire gebeurtenissen (MACE), van 22% in de placebogroep tot 17,2% in de Vascepa-groep. Dit is beschreven als een doorbraak, maar ik ben niet onder de indruk. Het verbaast me niet dat de proef een aantal positieve effecten heeft laten zien, want in dit geval was de dosis omega 3 in de juiste marge en EPA werkt ontstekingsremmend; maar het feit dat bijna 1 op de 5 patiënten in de behandelingsgroep nog steeds een grote cardiovasculaire aandoening heeft, geeft aan dat dit geen optimale interventie is. De mid-Victorianen hadden een MACE van slechts 10% (16), en dit suggereert dat als je de juiste combinatie van voedingsstoffen gebruikt, je twee keer zoveel bescherming kunt krijgen als Vascepa lijkt aan te bieden.

Ik wil het beter doen dan 17,2%. En van wat ik heb gezien, ben ik er vrij zeker van dat we meer kunnen bereiken ALS we de juiste dosis van de omega 3 HUFA's, zowel EPA als DHA, combineren met de juiste polyfenolen.

De proef REDUCE-IT werd gefinancierd door Amarin Pharma, het bedrijf dat Vascepa verkoopt. Vascepa is een vorm van visolie met een farmaceutische licentie, die het voor clinici gemakkelijker maakt om het in een onderzoek te gebruiken dan natuurlijke visolie. Ze stellen dat EPA beter is dan natuurlijke visolie omdat het 'betere' effecten heeft op het cholesterolprofiel, dwz het verhoogt het LDL-cholesterolgehalte niet. Gezien het feit dat cholesterolgehaltes geen bijzonder goede risicomarkers zijn, en de rol van polyfenolen bij het verlichten van endotheliale disfunctie, geloof ik niet dat dit het beste hulpmiddel voor de taak is. En ik denk dat Balance dat is.

Als ik cardiovasculaire risicofactoren had, zou ik er mijn leven op inzetten.

Postscriptum

1. In de natuur gaan de omega 3 HUFA's en de lipofiele polyfenolen ALTIJD samen af. Je vindt DHA en EPA niet alleen, ze zijn te fragiel en zouden snel verslechteren. In de zeealgen die DHA en EPA produceren, in de vette vis die ze opeet en de mensen die de vette vis eten, bestaan ​​de omega-3 ALTIJD naast elkaar.
2. De visolie-industrie maakte de cruciale fout om de polyfenolen te verwijderen, wat een reden is waarom visoliecapsules niet werken.
3. Om een ​​betere gezondheid te verkrijgen, eet u 3 keer per week vette vis of gebruik Balance-olie, die de juiste omega 3's combineert met de juiste polyfenolen.

Referenties:
em>P.S.
1. In nature, the omega 3 HUFA’s and the lipophilic polyphenols ALWAYS exit together. You do not find DHA and EPA on their own, they are too fragile and would quickly degrade. In the marine algae that produce DHA and EPA, in the oily fish who eat them and the people who eat the oily fish, the omega 3’s ALWAYS co-exist.

2. The fish oil industry made the crucial mistake of removing the polyphenols, which is one reason why fish oil capsules don’t work.

3. To obtain better health, either eat oily fish 3 times a week or use Balance oil, which combines the right omega 3’s with the right polyphenols.
References:
 1. https://www.marketsandmarkets.com/Market-Reports/fishmeal-and-fish-oil-market-52416251.html?gclid=CjwKCAiAz7TfBRAKEiwAz8fKOA6e215cz8Pds-1ZepoT7ppR5RqQqApg7Pu8cxPTYyl08yu6F1KSgRoC0AQQAvD_BwE

 2. Abdelhamid AS, Brown TJ, Brainard JS, Biswas P, Thorpe GC, Moore HJ, Deane KHO, AlAbdulghafoor FK, Summerbell CD, Worthington HV, Song F, Hooper L. Omega 3 fatty acids for the primary and secondary prevention of cardiovascular disease. Cochrane Database of Systematic Reviews 2018, Issue 7. Art. No.: CD003177.

 3. Manson JE, Cook NR, Lee IM, Christen W, Bassuk SS, Mora S, Gibson H, Albert CM, Gordon D, Copeland T, D’Agostino D, Friedenberg G, Ridge C, Bubes V, Giovannucci EL, Willett WC, Buring JE; VITAL Research Group. Marine n-3 Fatty Acids and Prevention of Cardiovascular Disease and Cancer. N Engl J Med. 2018, November 10, 2018
  DOI: 10.1056/NEJMoa1811403

 4. Mozaffarian D, Rimm EB. Fish intake, contaminants, and human health: evaluating the risks and the benefits. JAMA. 2006; 296:1885-99.

 5. https://news.gallup.com/poll/102919/average-american-weighs-pounds-more-than-ideal.aspx

 6. Marangoni F, Colombo C, Galli C. A method for the direct evaluation of the fatty acid status in a drop of blood from a fingertip in humans: applicability to nutritional and epidemiological studies. Anal Biochem. 2004 Mar 15;326(2):267-72.

 7. Nordic Council of Ministers. Nutritional Recommendations ‘05

 8. Kris-Etherton PM, Harris WS, Appel LJ; American Heart Association. Nutrition Committee. Fish consumption, fish oil, omega-3 fatty acids, and cardiovascular disease. Circulation. 2002 Nov 19;106(21):2747-57.

 9. GISSI-Prevenzione Investigators (Gruppo Italiano per lo Studio della Sopravvivenza nell’Infarto miocardico). Dietary supplementation with n-3 polyunsaturated fatty acids and vitamin E after myocardial infarction: Results of the GISSI-Prevenzione trial. Lancet. 1999;354:447-455

 10. Oil stability index, AOCS Official Method Cd12b-92, Average of 3 analysis at 70 C SINTEF – Fisheries & Aquaculture – 2010

 11. Wang T 2009. Industry Research Thesis, Open University, Iceland.ISBN 978-9979-9928-3-7

http://skemman.is/stream/get/1946/4139/11867/1/Final_fixed.pdf
 1. Rosillo MÁ, Alarcón-de-la-Lastra C, Castejón ML, Montoya T, Cejudo-Guillén M, Sánchez-Hidalgo M. Polyphenolic extract from extra virgin olive oil inhibits the inflammatory response in IL-1β-activated synovial fibroblasts. Br J Nutr. 2018 Oct 26:1-8.

 2. Aparicio-Soto M, Sánchez-Hidalgo M, Cárdeno A, Rosillo MÁ, Sánchez-Fidalgo S, Utrilla J, Martín-Lacave I, Alarcón-de-la-Lastra C. Dietary extra virgin olive oil attenuates kidney injury in pristane-induced SLE model via activation of HO-1/Nrf-2 antioxidant pathway and suppression of JAK/STAT, NF-κB and MAPK activation. J Nutr Biochem. 2016 Jan;27:278-88.

 3. Scoditti E, Nestola A, Massaro M, Calabriso N, Storelli C, De Caterina R, Carluccio MA. Hydroxytyrosol suppresses MMP-9 and COX-2 activity and expression in activated human monocytes via PKCα and PKCβ1 inhibition. Atherosclerosis. 2014 Jan;232(1):17-24.

 4. Bhatt DL, Steg PG, Miller M, Brinton EA, Jacobson TA, Ketchum SB, Doyle RT Jr, Juliano RA, Jiao L, Granowitz C, Tardif JC, Ballantyne CM; REDUCE-IT Investigators. Cardiovascular Risk Reduction with Icosapent Ethyl for Hypertriglyceridemia. N Engl J Med. 2018 Nov 10. doi: 10.1056/NEJMoa1812792.

 5. Clayton P, Rowbotham J. How the mid-Victorians worked, ate and died. Int J Environ Res Public Health. 2009 Mar;6(3):1235-53.

0
Tags: balance oil, cancer, fish oil, heart disease, polyphenols

Dr. Paul Clayton
Ik ben Paul Clayton, klinisch farmacoloog en farmaco-voedingsdeskundige. Ik ben geobsedeerd door eten, voeding en gezondheid, zodat je dat niet hoeft te doen. Tenzij je dat wilt, dat is het. Hoe dan ook, je bent van harte welkom om langs te komen voor wetenschappelijke updates, analyses, meningen en stukjes advies over voeding en gezondheid! En debatteer, als je niet van het hele beknoptheidsthema houdt.

vertaald van https://drpaulclayton.eu/blog/in-2018-why-would-anyone-take-fish-oil/

kijk voor balance oil op https://tryzinzino.com/2004717799